Companii

Cu trei noi fabrici făcute de Arctic, Kärcher şi Bosch, producţia de electrocasnice din România se va dubla ajungând la 2 miliarde euro

Cu trei noi fabrici făcute de Arctic, Kärcher şi...

Autor: Cristina Roşca

11.03.2019, 00:27 6935

România realizează anual electrocasnice în valoare de 1,1-1,3 mld. euro, cifrele fiind în creştere continuă, du­blându-se chiar în ultimul deceniu, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor publice.

Mai mult, în următorii ani, valoarea pro­duc­ţiei ar putea merge spre 2 miliarde de euro, conform estimărilor ZF care ţin cont de in­ves­tiţiile anunţate pentru perioada următoare.

România are şase mari fabrici de electro­cas­nice finite, una de părţi componente şi ur­mează să dezvolte şi să inaugureze alte trei. Piaţa locală începe să se contureze ca un hub de producţie de frigidere, maşini de spălat sau aragazuri, într-o Europă unde Polonia este lider incontestabil cu 26 de mari fabrici de electrocasnice, majoritatea numelor mari fiind prezente aici, în frunte cu Samsung, Whirlpool, BSH (parte a grupului Bosch) sau Electrolux, unii cu 3-4 fabrici fiecare.

România are şase mari producători de electrocasnice finite - Arctic (frigidere şi congelatoare; urmează şi maşini de spălat, dar în noua fabrică), De’Longhi (espressoare de cafea), Philips (espressoare de cafea, produse de igienă orală), Electrolux (aragazuri), Kärcher (aspiratoare) şi Electroargeş (aspira­toare). Bosch va deveni jucătorul cu numărul şapte. Piaţa locală are de asemenea un mare producător de componente, grupul german Miele.

Producţia locală de electrocasnice a primit în ultimii ani şi va primi până în 2020 investiţii totale de peste 250 de milioane de euro, printre acestea numărându-se a doua fabrică Arctic, prima a Kärcher şi cea care urmează a fi remodelată şi investiţia anunţată de BSH.

În acest an Arctic, cel mai mare producă­tor local de electrocasnice, va finaliza a doua fa­brică din România unde va produce maşini de spălat rufe.

Aceasta nu este singura unitate de pro­duc­ţie anunţată. Kärcher, producătorul ger­man care deţine o fabrică de aspiratoare la Curtea de Argeş, pregăteşte investiţii în a do­ua unitate în acelaşi oraş unde va realiza şi o nouă categorie de electrocasnice. Oficialii compa­ni­ei nu au comunicat încă ce.

De asemenea, grupul Bosch, prin BSH, a anunţat că va investi aproximativ 110 mil. euro într-o nouă fabrică de maşini de spălat în România, la Simeria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO