Companii

Culcescu, finul lui Becali, ar vrea 5% din piata de vin, dupa ce a investit 20 mil. euro

28.01.2010, 23:07 386

Omul de afaceri Horia Culcescu, finul lui Gigi Becali, patronulechipei de fotbal Steaua, va investi in acest an 4 mil. euro inafacerea pe care o detine in industria vinului - Domeniile Ostrov-, dupa ce in ultimii ani a alocat 20 mil. euro acestuibusiness.

Compania si-a propus sa ajunga pe termen scurt la o cota depiata de 5% in volum, potrivit directorului executiv MarianMoise.

Astfel, la o piata estimata in prezent la 450 mil. euro, o cotade 5% ar insemna un rulaj anual de peste 20 mil. euro, ceea ce arduce compania in top cinci dupa Murfatlar, Vincon, Jidvei sauCotnari.

Producatorul Domeniile Ostrov detine in prezent 1.300 de hectarein judetul Constanta.

Spre comparatie, cei mai mari producatori, printre careMurfatlar, Vincon Vrancea, Jidvei si Vinia Iasi, exploateaza(suprafete detinute si in arenda - n. red.) intre 1.800 de hectaresi 3.000 ha cultivate cu vita-de-vie. "Vom deveni in scurt timpunul dintre jucatorii importanti pe piata vinului din Romania.Despre cifra de afaceri este prea devreme sa vorbim, pot insa saspun ca acest business este unul pe termen foarte lung", a explicatMoise.

Pentru a-si atinge obiectivele de vanzari compania isi propunesa deschida in acest an intre 20 si 45 de magazine proprii unde vorfi vandute 8 tipuri de vin vrac (bag in box) alaturi de toatecelelalte sortimente, ce vor fi vandute si in retail si in sectorulHoReCa.

Preturile unei sticle de vin Domeniile Ostrov sunt cuprinseintre 6,5 si 30 lei.

Horia Culcescu mai detine si companiile Leader International(fabrica de conserve de legume si fructe), Berser (sere), Leoser(sere) si Ostrovit (vin, vii si livezi) - compania din spatelebrandului Domeniile Ostrov. In 2008, afacerile cumulate ale acestorcompanii s-au ridicat la 40 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO