Cum a ajuns fosta fabrică de bere Griviţa teren pentru construit apartamente de către lituanieni

18 mar 2017 Ziarul Financiar

Dezvoltatorul imobiliar li­tu­a­nian Hanner Holding va demara în partea a doua a acestui an proiectul de pe platforma fostei fabrici de bere din zona Orhideea, cel mai nou pol de birouri din Capitală, care va inclu­de atât locuinţe de lux, cât şi office.

„Construcţia proiectului va înce­pe în semestrul doi al acestui an, ime­diat ce vom obţine toate auto­riza­ţiile necesare dezvoltării proiectului. Aproa­pe jumătate din întregul pro­iect va include lucrări de reconversie a unor clădiri monument istoric, pro­ces în care avem alături o echipă de arhitecţi cu experienţă. Pe acest teren am ales să realizăm un proiect mixt, care va include conversii, restaurări, lucrări noi structurate în două mari zone: una de office cu spaţii comer­ciale la parter şi zonă de rezidenţial“, a declarat Silviu Grigorescu, direc­to­rul general Hanner România.

Pe segmentul de birouri Hanner va intra în competiţie directă cu pro­iec­tele The Bridge (Forte Partners), Orhi­deea Towers (CA Immo), Cam­pus 6 (Skanska pe platforma Pumac) şi Bucharest Business Garden (Vas­tint) deja anunţate şi care vor fi gata în­cepând cu a doua parte a acestui an, respectiv din 2018.

„Un segment important din to­ta­lul clădirilor-monument va fi con­ver­tit în spaţii office. Vor exista şi spaţii de birouri în clădirile noi. Noile biro­uri sunt menite să genereze un nou pol pentru industrii creative şi antre­pre­noriat local şi să acomodeze com­pa­nii de talie medie“, a spus Silviu Gri­gorescu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Lituanieni
, Hanner
, apartamente
, fabrica de bere
, Grivita
, birouri
, cladiri
, spatii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide