Companii

Cum a ajuns un fost şef din Rompetrol la 150 mil. euro din comerţul cu benzină: vânzând „din poartă-n poartă“

Cum a ajuns un fost şef din Rompetrol la 150 mil. euro din comerţul cu benzină: vânzând „din poartă-n poartă“

Paul Pop, director general al Rottco Consult Mi-e foarte greu să vă spun toată reţeta, dar e un business. Dacă toată lumea ar şţi să-l facă, l-ar face.

Autor: Radu Bostan

25.07.2013, 10:00 5152

Paul Pop, 46 de ani, a vândut anul trecut prin intermediul companiei sale, Rottco Con­sult, distribuitor independent de produse pe­tro­lie­re, benzină şi motorină de 150 de milioane de euro, de trei ori mai mult faţă de 2010, primul an de business pe cont propriu.

Cu această cifră de afaceri, compania lui Paul Pop, care a lucrat anterior în companii pe­tro­liere precum Lukoil sau Rompetrol, se pla­sează printre cele mai mari 25 de firme deţi­nu­te de antreprenori români. Rottco Consult „joa­că“ însă pe o piaţă dominată de companii afi­liate unor grupuri internaţionale de talie mare. Care a fost reţeta?

„Asta nu este o zonă în care faci publicitate, este vânzare din poartă-n poartă. Este re­zul­ta­tul a zeci de mii, poate sute de mii de kilometri fă­cuţi de oricare din agenţii de vânzări, care cu­nosc zonele foarte bine şi ştiu benzinarii, con­struc­torii, companiile industriale, agricultorii“, spu­ne Pop, care admite că o parte din relaţiile care au pus roţile în mişcare pentru businessul pe care l-a construit au fost clădite în anii în care a lucrat pentru Rompetrol sau Lukoil. De altfel, chiar o parte dintre actualii angajaţi i-au fost colegi în locurile în care a lucrat anterior.

În cadrul Rompetrol, Pop a ocupat funcţia de director comercial al Rompetrol Down­stream, divizia de retail a grupului petrolier, iar din 2004 a preluat poziţia de director general. Rom­petrol este al doilea mare jucător din piaţa pe­trolieră locală, după Petrom. În cadrul Lukoil, companie unde a lucrat în perioada 1998-2000, a fost implicat tot în sectorul comercial, fiind director de vânzări.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
AFACERI DE LA ZERO