Companii

Cum a arătat coşul de medicamente al românilor în 2020? Au crescut vânzările de produse pentru afecţiunile nervoase şi digestive

Cum a arătat coşul de medicamente al românilor în...

Autor: Georgiana Mihalache

17.02.2021, 07:30 173

Patru din zece medicamente cum­pă­rate de români în pandemie au fost pentru afecţiuni ale sistemelor ner­vos şi digestiv, fiind singu­re­le grupe tera­peu­tice care au crescut în plină pan­demie la nivel de cutii vân­dute, potrivit raport­ului asupra pieţei medica­men­telor realizat de compania de cercetare de piaţă Cegedim.

Restricţiile de călătorie şi reticenţa pa­cienţilor de a mai ajunge la medic în con­textul pandemiei şi-au pus am­prenta pe vânzările de medica­mente. De altfel, medicii au atras atenţia asu­pra pericolului pe care îl reprezintă amâ­narea vizitei la medic în starea ge­nerală de sănătate a populaţiei, în con­tex­tul în care după cele două luni de sta­re de urgenţă, în care au fost per­mi­se doar intervenţiile pentru cazurile ur­gente, pacienţii s-au prezentat cu stări agravate ale afec­ţiu­ni­lor pe care le ţi­neau sub control înainte de pandemie.

La nivel valoric, scăderea apetitu­lui pentru medicamente nu se vede şi în preţuri mai mici, piaţa conti­nuând să crească uşor.

Românii au cumpărat medicamen­te în valoare de 18 mld. lei în 2020, în uşoară creştere cu 1,3% faţă de anul anterior, arată raportul Cegedim. În total, în România s-au eliberat 625 de milioane de cutii de medicamente în 2020, acelaşi număr ca în 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO