Companii

Cum a arătat de fapt vara acestui an pentru industria aviatică? Traficul aerian a fost sub nivelul din 2019, chiar dacă aeroporturile au fost pline

În primele şase luni din acest an, numărul de pasageri înregistraţi pe aeroporturile din România a fost de 9 mil. pasageri faţă de 10,7 milioane în 2019.

În primele şase luni din acest an, numărul de pasageri înregistraţi pe aeroporturile din România a fost de 9 mil. pasageri faţă de 10,7 milioane în 2019.

Autor: Miruna Diaconu

31.08.2022, 00:05 116

♦ În cele trei luni de vară, numărul zborurilor a fost cu 5% mai mic faţă de 2019, chiar dacă scăderea se află la cel mai mic nivel din ultimii doi ani, nivelul prepandemic nu a fost atins.

Traficul aerian din lunile de vară din acest an a fost sub nivelul din 2019, cu toate că estimările de la începutul sezonului arătau o depăşire a cifrelor de dinainte de pandemie. Traficul aerian, măsurat în numărul zborurilor de pe aeroporturile locale, a avut o scăderea de 5% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, conform datelor Eurocontrol.

Cu toate că scăderea se află la cel mai mic nivel din ultimii doi ani, cifrele încă sunt sub nivelul din 2019.

Vara anului 2022 a fost marcată de o criză a industriei aviatice. Ţările europene au renunţat la restricţiile pentru diminuarea răspândirii virusului, iar după doi ani în care oamenii nu au putut călători, cererea a crescut semnificativ într-un timp foarte scurt. Creşterea cererii a reprezentat un semnal bun pentru turismul european, însă companiile aeriene nu au fost pregătite pentru a gestiona un volum atât de mare, fiind prinse nepregătite din punct de vedere al personalului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO