Companii

Cum a cheltuit Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului 3,4 miliarde de lei în 2011

Autor: Mirabela Tiron

20.12.2011, 14:44 195

1.785 de apartamente pentru tineri finalizate, 170 de sisteme de alimentare cu apă la sate, 50 de săli de sport, două bazine de înot şi un patinoar, 480 de kilometri de drumuri locale şi judeţene reabilitate, 14.700 de apartamente reabilitate termic, aşa arată bilanţul în cifre al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, prezentat astăzi de Elena Udrea.

În ceea ce priveşte investiţiile în infrastructura turistică, potrivit ei, au fost finalizate 4 obiective în cadrul subprogramului Schi în România, 3 obiective în cadrul subprogramului dezvoltarea infrastructurii turistice din zona montană, 5 proiecte în cadrul subprogramului dezvoltarea echilibrată şi integrată a staţiunilor turistice balneare şi 2 obiective în cadrul subprogramului dezvoltarea echilibrată şi integrată a zonei turistice din Delta Dunării şi a staţiunilor de pe litoralul Mării Negre.


"Se va intra în 2012 cu facturi neachitate de peste 1 miliard de lei, pentru lucrări executate şi facturate în trecut, în condiţiile în care, din nou, bugetul MDRT (de 3,451 miliarde de lei) va fi mai mic cu 11% faţă de bugetul rectificat din anul în curs", potrivit Elenei Udrea, care a prezentat astăzi bilanţul pe 2011 şi obiectivele pe 2012.

Cum se va cheltui bugetul din 2012

Principalele obiective ale MDRT pentru anul 2012 vizează începerea lucrărilor de reabilitare termică a aproximativ 250.000 de locuinţe la nivel naţional (finanţate din fonduri europene realocate către POR de la alte programe operaţionale sectoriale), demararea construcţiei de locuinţe pentru tineri în parteneriat public-privat, începerea lucrărilor de drumuri, alimentări cu apă şi creşe/grădiniţe, realizarea cadastrului general. De asemenea, se plănuieşte construcţia unui aeroport pentru zboruri low cost în localitatea Alexeni (jud. Ialomiţa) şi dezvoltareaSălii Multifuncţionale din Bucureşti, toate realizate prin parteneriat public-privat.

Elena Udrea a mai declarat că unul dintre obiectivele pe 2012 este şi implementarea planului de marketing turistic al României pe pieţele interne şi externe şi în special pe Internet, finalizarea lucrărilor de investiţii în infrastructura turistică şi sportivă pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013 şi promovarea legii privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO