Companii

Cum a devenit cel mai prost CAP comunist din România cea mai profitabilă fermă capitalistă. VIDEO

Cum a devenit cel mai prost CAP comunist din România cea...

Autor: Pro TV

19.05.2014, 11:40 2500

Povestea lui Dimitrie Musca incepe la Curtici in 1987, cand a fost numit presedinte de CAP. Cand avenit el aveau sute de animale moarte iar oamenii de la CAP nu aveau ce manca. A construit o cantina si o brutarie si a inceput sa atraga oamenii. In primul an a reusit sa aduca CAP-ul, care era cel mai prost din vestul tarii, pe profit.

Dupa revolutie, oamenii locului nu si-au luat pamanturile si nu au distrus cladirilee contruite in comunism, asa cum s-a intamplat in aproape toata tara. I le-au dat tot lui Musca pe mana iar ei au ramas actionari. Acum sunt la un loc 7500 de hectare cu 3500 de actionari. CAP Curtici s-a transformat in CAI-Combinat AgroIndustrial, dupa modelul unui combinat pe care Musca l-a vazut in fosta Iugoslavie.

Pentru fiecare hectar de pamant, actionarii primesc 1.500 de kg de cereale sau controvaloarea lor in bani. Adica in jur de 300 de euro pe an pentru un hectar. Multi au ales sa primeasca paine. De ani buni, fosta brutarie a fost modernizata. Peste 1.500 de paini se coc zilnic aici.

Acum CAI-Combinat AgroIndustria a ajuns la o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro pe an, cu un profit de 4-5 milioane de euro. Profitul se reinvesteste in modernizare si dezvoltare.

Cititi mai mult pe www.stirileprotv.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO