Companii

Cum a evoluat businessul Dent Estet în ultimul deceniu: cifra de afaceri a crescut de şase ori, pe o piaţă fragmentată

Analiză ZF. 10 ANI DIN VIAŢA COMPANIILOR-LIDER ÎN BUSINESS

Cum a evoluat businessul Dent Estet în ultimul deceniu:...

Autor: Georgiana Mihalache

02.04.2019, 18:40 1058

Reţeaua de clinici Dent Estet, cel mai mare jucător din piaţa de servicii stomatologice din România, şi-a majorat de aproape şase ori cifra de afaceri într-un deceniu, până la circa 30 mil. lei, activând pe o piaţă puternic fragmentată, în care companiile active nu s-au consolidat în reţele de clinici.

În ultimii cinci ani se vede o creştere mai accentuată a businessului Dent Estet, după ce compania a început extinderea  reţelei de clinici în Bucureşti, dar şi în alte oraşe din ţară. Compania are zece clinici, dintre care şapte sunt în Capitală, iar restul în Timişoara şi Sibiu.

Anul trecut, compania a înregistrat afaceri de 35 mil. lei în primele nouă luni ale lui 2018, iar numărul de pacienţi a depăşit 23.000, potrivit datelor companiei. În ultimii doi ani, investiţiile în noi achiziţii şi în echipamente au fost de 2,5 mil. euro, iar planurile pentru 2019 urmăresc consolidarea activităţii în oraşele unde sunt deja prezenţi. Bazele Dent Estet au fost puse în anul 1999 de medicul stomatolog Oana Taban, fondatoarea şi acţionara companiei. În 2008 compania a intrat şi pe nişa clinicilor dentare pentru copii, iar în 2016 pachetul majoritar de 60% a fost preluat de MedLife, cel mai mare jucător din piaţa serviciilor medicale private.

ZF a analizat datele publice pe o singură companie – Dent Estet Clinic SA, care deţine la rândul ei pachete majoritare din acţionariatul altor companii din industria de stomatologie. Grupul Dent Estet include companiile Dent Estet Clinic SA, Green Dental Clinic SRL, Dentist 4 Kids şi Aspen Laborator.

Clasamentul primilor jucători din piaţa de servicii stomatologice arată că acest sector este puternic fragmentat, iar potrivit datelor de la Statistică, în 2017, cel mai recent an pentru care există informaţii, în România au fost peste 15.000 de cabinete stomatologice. Piaţa serviciilor medicale stomatologice este estimată la peste 1 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO