Companii

Cum a schimbat pandemia obiceiurile legate de mobilitate. În România numărul vizitatorilor din parcuri a crescut cu 73%, pe când în farmacii şi supermarketuri sunt cu 2% mai mulţi oameni

Cum a schimbat pandemia obiceiurile legate de mobilitate....

Autor: Cristina Roşca

15.08.2020, 14:45 242

Pandemia de COVID-19 a schimbat modul în care trăim, în care ne comportăm în societate şi în care ne mişcăm. Măsurile luate de autorităţi pentru a limita răspândirea virusului au limitat libertatea de mişcare astfel că oamenii au ieşit mai puţin iniţial, iar apoi au evitat anumite spaţii.

Numărul românilor care merg în parcuri sau în alte spaţii în aer liber precum plaje, parcuri naţionale ori pieţe este cu 73% mai mare în august decât înainte de pandemie, arată o analiză a Our World in Data. Comparaţia se face între cifrele de la începutul lunii august şi o valoare mediană a perioadei dintre 3 ianuarie şi 6 februarie, cele cinci săptămâni de dinainte de extinderea rapidă a pandemiei.

Creşterea puternică a numărului de vizitatori din parcuri şi spaţii de petrecere a timpului în aer liber poate fi pusă pe seama faptului că oamenii ocolesc acum spaţiile închise unde riscul de răspândire a bolii e mai mare. Totodată, în cazul României contează şi faptul că e vară şi atunci oamenii petrec mai mult timp în aer liber ca în ianuarie-februarie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO