Companii

Cum arată acum locul de muncă pentru angajaţii Antibiotice Iaşi care au lucrat de acasă: culoare separate de intrare şi panouri despărţitoare. GALERIE FOTO

Angajaţii Antibiotice au obligaţia de a-şi dezinfecta mâinile, fiind puse dispozitive cu dezinfectanţi la fiecare intrare în companie, dar şi de a purta mască de protecţie oferită de companie în spaţiile închise pe tot parcursul programului.

Autor: Georgiana Mihalache

18.05.2020, 21:07 444

Criza sanitară generată de infecţia cu noul coronavirus a schimbat modul de lucru pentru angajaţii producătorului de medicamente Antibiotice Iaşi care nu au legătură directă cu producţia şi au revenit începând din 18 mai în birouri.

Printre măsurile luate de companie se numără distanţarea fizică dintre angajaţi sau decalarea programului de muncă pentru persoanele care vin cu autocarele companiei pentru că acestea vor circula doar la jumătate din capacitate.

„Pentru evitarea aglomerării accesului în companie, au fost suplimentate căile de intrare personal şi s-au creat culoare disticte (separate prin popice) cu semnalizarea pe asfalt a distanţei de 2 m. ce trebuie respectată în coloană. La locurile de muncă, menţinerea distanţării s-a implementat astfel încât să fie păstrată distanţa corespunzătoare dintre angajaţi, iar acolo unde acest lucru este dificil de realizat, s-au montat panouri despărţitoare de plexiglas (birouri, laboratoare, zone de producţie, săli de mese)”, au transmis reprezentanşii companiei.

Exceptând angajaţii implicaţi direct în producţie, de la fabricaţie, la livrări, vânzări, cercetare, restul personalului Antibiotice a lucrat de acasă, compania implementând măsuri de protectţie pentru angajaţi pentru a evita infectarea oamenilor. Odată cu relaxarea măsurilor impuse de autorităţi, mai multe companii şi-au reluat activitatea la capacitatea maximă a personalului, inclusive producătorul de medicamente din Iaşi.

Angajaţii Antibiotice au obligaţia de a-şi dezinfecta mâinile, fiind puse dispozitive cu dezinfectanţi la fiecare intrare în companie, dar şi de a purta mască de protecţie oferită de companie în spaţiile închise pe tot parcursul programului.

Angajaţilor li se face un triaj, iar în centrul de studii clinice al companiei s-a înfiiţat un centru de izolare de patru saloane cu opt paturi dotate corespunzător pentru orice angajat care prezintă simptome specific noului virus.

„Pe lângă măsurile de menţinere a stării de sănătate, compania a oferit angajaţilor care şi-au desfăşurat activitatea la locul de muncă în perioada stării de urgenţă, un bonus financiar şi le-a asigurat gratuit masa de prânz”, au mai transmis reprezentanţii Antibiotice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO