Companii

Cum arată Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, o investiţie de 24 mil. euro

Cum arată Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, o investiţie de 24 mil. euro

Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov

Autor: Ioana David

10.06.2012, 14:21 2994

Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, în care lucrează în prezent 100 de oamen, a fost deschis recent în urma unor investiţii de 24 mil. euro, aceasta fiind cea mai mare investiţie privată de până acum într-un spital pentru bolnavii de cancer.

Centrul este construit în spaţiul ocupat anterior de spitalul de stat Sprenghi, demolat acum mai mulţi ani. Construirea noului spital privat a început în noiembrie 2010, unitatea fiind inaugurată oficial săptămâna trecută.

În ceea ce priveşte tarifele, compania a spus că va exista un contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru unele servicii, iar celelalte vor fi acoperite de cei care le solicită.

"În acest noment avem depusă documentaţia pentru contractul cu CNAS. Conform legii, pacientul îşi poate alege unitatea unde se poate trata. (...) Un pacient cu asigurare se poate trata la noi în baza asigurării de sănătate, iar pentru servicii suplimentare neacoperite de CNAS sau pentru spitalizare se poate percepe o coplată", a mai spus Gheorghe Duţu, unul dintre acţionarii centrului. În aceste condiţii, un bolnav de cancer poate plăti câteva sute de euro pentru un tratament de cinci săptămâni.

Spitalul din Braşov este deţinut de Gheorghe Duţu, Sorin Grigorescu, Raluca Butuza, Răzvan Tudose şi Radu Pintea. Acesta din urmă este fizician şi are experienţă în vânzarea de echipamente de medicină nucleară. Ceilalţi patru acţionari sunt oameni de afaceri. Gheorghe Duţu a construit centrul comercial Magnolia Center din Braşov şi l-a vândut companiei Miller Development, parte a grupului englez Miller Group, înainte de prăbuşirea pieţei imobiliare. Duţu a fost numit recent de către premierul Victor Ponta în funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO