Companii

Cum arată piaţa auto în martie 2022: Dacia Spring a urcat pe locul 2 în martie, iar Ford Puma a depăşit Sandero

Cum arată piaţa auto în martie 2022: Dacia Spring a...

Autor: Bogdan Alecu

12.04.2022, 10:00 528

♦ Dacă se raportează la anii anteriori, luna martie 2022 este în creştere cu 61,0% faţă de perioada similară din anul 2020 şi cu 7,9% faţă de martie 2019.

Volumele pieţei locale sunt tot mai mult dictate de posibilitatea constructorilor de a livra anumite modele, iar prezenţa pe piaţa locală a unui constructor poate influenţa şi termenele de livrare.

În luna martie Dacia Duster a fost modelul cu cele mai multe maşini noi înmatriculate – 700 de unităţi, în creştere cu 5% faţă de martie 2021 şi ocupă locul secund după Logan în primul trimestru al acestui an, cu 2.000 de maşini, dublu faţă de perioada similară a anului trecut.

De partea cealaltă, Logan s-a clasat pe locul al treilea în martie, în contextul în care clienţii aşteptau reluarea programului Rabla.

„În Europa poţi aştepta şi 3-5 luni pentru un model Dacia. Noi încercăm să ne pliem pe client şi să îi oferim ce avem. Logan este extrem de legat de programul Rabla. Cum sunt gata cotele, cresc şi comenzile. Clienţii de Logan se orientează către versiuni superioare. Logan nu mai are volumele de la început, dar i-a crescut preţul, mai bine de jumătate din vânzări sunt din echipările superioare“, a spus Mihai Bordeanu, directorul general al Automobile Dacia, în cadrul unui interviu acordat ZF în luna martie a acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO