Companii

Cum arată prima benzinărie SOCAR, cel mai nou intrat în piaţa carburanţilor din România?

Cum arată prima benzinărie SOCAR, cel mai nou intrat în piaţa carburanţilor din România?

Autor: Roxana Petrescu

01.11.2011, 14:07 3625

Prima benzinărie SOCAR din România a fost deschisă ieri la Botoşani, urmând ca până la finele acestui an 15 astfel de puncte de alimentare să fie funcţionale. Potrivit oficialilor SOCAR, investiţia în aceste unităţi se va ridica la 18 milioane de euro.

"Planul nostru de investiţii este deja bine pus la punct pentru anul viitor. Am alocat un fond de investiţii de 100 de milioane de dolari şi pentru România este foarte important să colaborăm cu firme româneşti", a declarat preşedintele companiei azere de stat Rovnag Abdullayev, citat de Mediafax.

SOCAR a anunţat anul acesta că intenţionează să ajungă la 300 de benzinării în România, pariind pe nişte preţuri de vânzare mai mici faţă de cele practicate de restul companiilor din piaţă.

În România funcţionează circa 2.000 de benzinării, din care 600 sunt unităţi particulare. Restul sunt controlate de marii jucători: Petrom, Rompetrol, Lukoil şi MOL România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO