• Leu / EUR4.7383
  • Leu / GBP5.3832
  • Leu / USD4.2016
Companii

Cum arată primul ghid pentru investitorii străini care vor să vină în România

Secțiune susținută de Medlife Logo
Cum arată primul ghid pentru investitorii străini care vor să vină în România

Autor: Georgiana Mihalache

11 aug 2016 1134

InvestRomania, instituţia guvernamentală pentru promovarea investiţiilor străine, a lansat ghidul „Made in Romania – The Foreign Investors Guide 2016”, primul document în care investitorii străini care vor să înceapă o afacere în România pot găsi toate informaţiile despre mediul de afaceri românesc.

Ghidul, care cuprinde 70 de pagini, are scopul de a promova România drept o posibilă destinaţie pentru investiţiile străine şi de a aduna toate informaţiile necesare deschiderii unei afaceri, creând astfel mai multă transparenţă, potrivit unui comunicat de presă.

„Ghidul investitorului este un instrument bun prin care Guvernul României familiarizează investitorii străini cu contextul economic intern şi cu ceea ce oferă România investitorilor. Dorim să oferim un ”semnal” de normalitate şi un mesaj că putem avea instituţii publice, proactive, care să sprijine iniţiativa privată, inclusiv prin reducerea costurilor de informare”, a spus Costin Borc, Ministrul Economiei.

Ghidul poate fi accesat de orice persoană care doreşte să deschidă o afacere în România, versiunea în limba engleză fiind disponibilă pentru a fi descărcată de pe site-ul InvestRomania (http://investromania.gov.ro/web/business-in-romania/the-foreign-investors-guide-2016/). În acest mod, Guvernul României doreşte să debirocratizeze mediul de afaceri prin stocarea într-un singur loc a informaţiilor necesare investitorilor.

Ghidul are şapte capitole care prezintă informaţii despre evoluţia investiţiilor, modalităţi de finanţare, indici economici, paşii pentru deschiderea unei afaceri sau legislaţia muncii.

„Documentul îi va ajuta pe investitorii străini să descopere avantajele competitive ale României şi să le transforme în pârghii de creştere”, a spus Manuel Costescu, Secretar de Stat, InvestRomania.

Ghidul pentru investitorii străini completează iniţiativa Invest România de a atrage noi investitori după ce anul acesta, în mai, a fost lansat şi site-ul instituţiei în care sunt prezentate informaţii despre economia României şi oportunităţile de afaceri din ţara noastră.

 

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7383
Diferență: -0,1433
Ieri: 4.7451
Azi: 4.2016
Diferență: -0,1995
Ieri: 4.2100
Azi: 5.3832
Diferență: -0,3923
Ieri: 5.4044
Azi: 4.1734
Diferență: -0,0216
Ieri: 4.1743