Companii

Cum arată primul hotel de patru stele Mercure, un brand al Accor, deschis în urma unei investiţii de 9 mil. euro. Galerie Foto

Hotelul, care are o capacitate de 114 camere, este situat în centrul oraşului, în apropiere de Ateneul Român şi de Muzeul George Enescu, pe bulevardul Calea Victoriei.

Hotelul, care are o capacitate de 114 camere, este situat în centrul oraşului, în apropiere de Ateneul Român şi de Muzeul George Enescu, pe bulevardul Calea Victoriei.

Autor: Mirabela Tiron

11.11.2014, 14:29 1584
Hotelul de patru stele Mercure, un brand al lanţului internaţional Accor, se va deschide pe 17 noiembrie, în urma unei investiţii de 9 milioane de euro făcută de compania Dentotal Protect (deţinută de o familie de stomatologi).  
 
Hotelul, care are o capacitate de 114 camere, este situat în centrul oraşului, în apropiere de Ateneul Român şi de Muzeul George Enescu, pe bulevardul Calea Victoriei. Unitatea mai operează trei săli de conferinţă, un centru fitness, o parcare subterană cu 30 de locuri. Designul hotelului, construit pe un teren de aproape 1.300 de metri pătraţi, a fost realizat de către Arhi Grup, un studio de arhitectură din Bucureşti.
 
Tariful unei camere va varia între 60 şi 80 de euro pe noapte în funcţie de tipul de cameră. “În primul an de funcţionare aşteptăm venituri de 600.000-700.000 de euro”, a spus Anghel Dogariu, unul din acţionarii hotelului.  În hotel lucrează 50 de angajaţi. Conducerea hotelului este asigurată de Alina Fugaciu, care are o experienţă de 12 ani în cadrul lanţului hotelier Accor, anterior ea lucrând ca director de marketing şi vânzări la hotelul Novotel din Capitală. Ea a semnat deja contracte cu câteva persoane juridice dar şi cu agenţii de turism ce vor aduce grupuri de israelieni.
 
GarantiBank România a finanţat cu 6 milioane de euro acest proiect, potrivit lui Anghel Dogariu. Brandul hotelier Mercure este prezent în 51 de ţări, 750 de hoteluri de trei şi patru stele operând sub acest nume. Pe piaţa locală, lanţul hotelier Accor este prezent cu şase hoteluri, cu 1.220 de camere, respectiv patru  unităţi ibis, un hotel Novotel şi Pullman.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO