Companii

Cum arată radiografia capacităţilor de producţie de la vârful pieţei cimentului? Liderul după afaceri nu are cea mai mare capacitate

Cum arată radiografia capacităţilor de producţie de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.04.2022, 18:00 277

Holcim, liderul pieţei de cimentului şi al celei a materialelor de construcţii totodată, are o capacitate de producţie de 5,7 milioane de tone în cele două fabrici – de la Câmpulung şi Aleşd.

Cei mai mari trei jucători de pe piaţa locală a producţiei de ciment au împreună capacităţi de 15,1 milioane de tone, potrivit datelor disponibile în rapoartele lor. Cea mai mare capacitate de producţie o are HeidelbergCement, companie cu acţionariat german, care nu este însă lider şi în ceea ce priveşte cifra de afaceri, conform clasamentului cu rezul­ta­tele financiare din 2020. În România, HeidelbergCe­ment are o capacitate de producţie de 6,2 milioane de tone de ciment, potrivit raportului pentru 2021, faţă de 6,1 milioane de tone, câte erau amintite în raportul anterior. HeidelbergCement România şi-a majorat cifra de afaceri cu 11% în 2020 comparativ cu anul precedent, ceea ce a făcut ca rezultatul să ajungă la 1,3 mld. lei, potrivit celor mai recente date disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Holcim, liderul pieţei de ciment şi al celei de materiale de construcţii totodată, are o capacitate de producţie de 5,7 mi­lioane de tone în cele două fabrici – de la Câmpulung şi Aleşd. În 2020, Holcim a înregistrat în România o cifră de afaceri de peste 1,6 miliarde de lei (plus 7% faţă de 2019).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO