Companii

Cum arată România pentru cele mai mari zece branduri hoteliere din lume? „Vor mai apărea branduri de lux care vor trage în sus piaţa“

Cum arată România pentru cele mai mari zece branduri...

Autor: Miruna Diaconu

14.08.2022, 12:31 853

♦ România a început să fie pusă pe harta lanţurilor internaţionale, iar cea mai puternică extindere o are Accor, care nu doar că are mai multe hoteluri în Bucureşti şi marile oraşe, dar a mers şi către zone evitate de marii investitori ♦ InterContinental revine din ianuarie după o pauză de un an printr-o asociere cu George Copos ♦ Wyndham (prin Ramada), Marriott, Hilton, InterContinental Hotels, Accor, Radisson sunt deja aici.

Piaţa hotelieră locală se poate mândri doar cu prezenţa a câtorva lanţuri hoteliere din lume, mai exact doar jumătate dintre cele mai mari zece lanţuri din lume au prezenţă şi în România. Mai mult, lanţurile hoteliere internaţionale au ales să intre în România cu branduri care se situează în clasa de mijloc, nicidecum pe segmentul de lux.

„România nu e o piaţă pentru brandurile de lux, dar încet-încet creşte, o să apară şi acestea, în funcţie şi de ce oferă investitorii, dar, în curând, sunt sigur că vor apărea şi branduri mai de lux care vor trage în sus piaţa, deja vorbim de Swissotel şi Corinthia“, spune Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România. El precizează faptul că nu este exclus să vedem intrarea în piaţa locală a Four Seasons, însă e nevoie de identificarea a cel puţin unei clădiri care să se preteze la cerinţele lanţului.

Cea mai recentă intrare, de fapt reintrare, în piaţa locală este a lanţului InterContinental, poziţionat pe segmentul de lux,  după un an de absenţă. Brandul hotelier InterContinental de cinci stele, revine pe piaţa din România şi îşi va pune emblema lanţului internaţional, de data aceasta, pe hotelul Athénée Palace începând de la 1 ianuarie 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO