Companii

Cum arată un meniu de la McDonald's după ce a fost păstrat 6 luni la temperatura camerei

Cum arată un meniu de la McDonald's după ce a fost păstrat 6 luni la temperatura camerei

Autor: Mădălina CHIŢU

18.07.2011, 19:35 6004

Un aliment ţinut trei zile la temperaturacamerei începe să se altereze vizibil, fiind atacat de drojdii,mucegaiuri şi insecte, susţin nutriţioniştii. Nu acelaşi lucru seîntâmplă cu produsele de tip fast-food, al căror aspect trece, demulte ori, cu brio proba timpului.gândula făcut un experiment şia păstrat timp de 6 luni,la temperatura camerei (care a variat între 18 şi 24 gradeCelsius), un hamburger şi o porţie de cartofi prăjiţicumpăraţi,pe 14octombrie 2010, de la McDonald's.


Deşi, în această perioadă produsele nu au fost acoperite şi nicistropite cu aditivi alimentari sau condimente, care să leprelungească termenul de valabilitate, acestea şi-au păstrataspectul comercial.
Nu au început să dezvoltemucegaiuri, nu au făcut viermi şi nici musculiţe, ci doar s-audeshidratat şi au început să miroasă arânced.Fotografiile realizate periodic au demonstrat că meniul nu şi-amodificat vizibil aspectul, din data de 14 octombrie 2010 până pedata de 14 aprilie 2011. După ce am terminat experimentul, am luatreacţii din partea companiei, am vorbit cu specialişti în nutriţieşi am comparat datele noastre cu date obţinute în urma unorexperimente similare realizate în alte ţări unde lanţul McDonald'seste reprezentat. Citiţi mai mult despre experimentul Gândul pewww.www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO