Companii

Cum au ajuns fraţii Todoran din Mureş să vândă telemea de Ibăneşti de 6 mil. € pe an

Cum au ajuns fraţii Todoran din Mureş să vândă...

Autor: Roana Rotaru

24.03.2016, 00:07 5081

Fraţii Mircea şi David Todoran au construit în co­muna Ibăneşti din judeţul Mureş un business în industria laptelui care a ajuns la vânzări de 6 milioane de euro, 110 angajaţi şi contracte cu marile lanţuri de retail.

Într-o industrie dominată de multinaţionale, cei doi antreprenori au reuşit să raporteze profit în fiecare an din 2009 încoace, chiar dacă marjele sunt foarte mici, iar anul trecut şi-au majorat vânzările cu 25% faţă de 2014.

„Materie primă şi forţă de muncă avem suficiente, numai să putem vinde. Noi încercăm cu toată puterea să încurajăm producţia românescă de lapte şi să procesăm numai lapte din zonă. Nu schimbăm laptele românesc cu cel din Polonia sau Ungaria pentru că are calităţi deosebite, este fără îngrăşăminte chimice. Asta o facem şi din patriotism local“, a spus Mircea Todoran, unul dintre cei doi administratori ai companiei Mirdatod care deţine „Telemeaua de Ibăneşti“.

„Telemeaua de Ibăneşti“ a obţinut la jumătatea lunii martie protecţie şi recunoaştere la nivelul UE ca produs cu „Denumire de Origine Protejată“, fiind cel de-al treilea produs românesc recunoscut la nivelul Europei, după „Salam de Sibiu“ şi „Magiunul de Prune de Topo­loveni“, un demers care a fost finalizat de către reprezentanţii companiei Mirdatod  în cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24