Companii

Cum au făcut 3 oameni un business de peste 75 de milioane de euro

Cum au făcut 3 oameni un business de peste 75 mil. euro

Autor: Roxana Petrescu

29.08.2011, 13:19 2139

Filiala locală a grupului sârbesc Rudnap, specializat în comerţul cu energie electrică, a ajuns anul trecut la un business de 75,7 milioane de euro, de aproape 8 ori mai mare faţă de afacerile de 9,8 milioane de euro din 2009, cu numai 3 angajaţi.

Rudnap, o firmă necunoscută pe plan local anul trecut, a ajuns în centrul atenţiei după ce firma a pus mâna pe un contract uriaş de export de energie electrică în care participanţii au fost cei mai mari producătrori de electricitate din România, Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi complexurile energetice din bazinul Olteniei, alături de care a acţionat şi firma de stat Electrica.

Practic, Electrica a format coşul de energie de la producătorii de stat şi l-a vândut mai departe către sârbii de la Rudnap. În total, cantitatea de energie vândută către Rudnap a fost de 500 de MW, contractul fiind semnat în toamna anului trecut pe o perioadă de un an. Valoarea acestuia ar putea fi de circa 170 mil. euro - 200 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO