Companii

Cum au restructurat Cătălin Grigoriu şi fraţii Pavăl afacerea din agrobusiness Moldova Farming: „Am vândut terenuri, am luat împrumuturi bancare şi am devenit atenţi şi precauţi“

Cum au restructurat Cătălin Grigoriu şi fraţii Pavăl...

Autor: Florentina Niţu

02.12.2020, 07:30 1963

Cătălin Grigoriu, antreprenorul care deţine împreună cu fraţii Pavăl afacerea din domeniul cultivării cerealelor şi distribuţiei de inputuri agricole, Moldova Farming, din Bacău, spune că anul agricol 2020 a fost foarte provocator, din cauza secetei care a redus semnificativ producţiile la toate culturile.

„Anul 2020 a fost cel mai dificil an din punct de vedere agricol pe care l-am trăit vreodată. Din păcate, lucrăm terenurile agricole într-o zonă afectată puternic de secetă. (...) Pentru a putea continua activitatea am făcut sacrificii şi am vândut din activele companiei. Am vândut terenuri agricole, am apelat la împrumuturi bancare, am redus suprafaţa de teren pe care o lucrăm şi am devenit extrem de atenţi şi precauţi“, a spus pentru ZF Cătălin Grigoriu.

La începutul anului 2020, Moldova Farming exploata 7.500 de hectare de teren agricol, conform datelor furnizate anterior de reprezentanţii companiei.

Deşi anul acesta agricol a fost dificil, iar pandemia de Covid-19 s-a suprapus, antreprenorul menţionează că au luat toate măsurile pentru a fi prezenţi în piaţă „mulţi ani de acum înainte“ şi, pentru a-şi eficientiza activitatea, investesc peste 1 milion de euro în irigaţii.

Cătălin Grigoriu este unul dintre cei mai importanţi antreprenori din sectorul agricol, iar în 2018 a ieşit din acţionariatul producătorului de panificaţie Pambac. El a dezvoltat Moldova Farming în 2012, iar şase ani mai târziu au intrat şi fraţii Pavăl în acţionariat. În ceea ce priveşte anul 2021, antreprenorul susţine că „nu avem niciun orizont şi nicio aşteptare“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO