Companii

Cum explică HanesBrands închiderea fabricii de la Curtici, cu aproape 300 de angajaţi: Salariile ajunseseră prea mari, fabrica nu mai era competitivă, aşa că mutăm producţia în Vietnam

Cum explică HanesBrands închiderea fabricii de la...

Autor: Cristina Roşca

14.02.2019, 18:01 2847

Grupul HanesBrands a închis fabrica Hanes Global Supply Chain Romania (fosta Rosko Textil) din Curtici, judeţul Arad, iar acum motivează această decizie prin faptul că producţia în scădere, creşterea salarială şi deficitul de forţă de muncă au redus competitivitatea.

„Fabrica Hanes Global Supply Chain Romania SRL Curtici din judeţul Arad a avut 275 de angajaţi care confecţionau articole de lenjerie intimă. Producţia a fost redusă treptat, închiderea fiind finalizată la sfârşitul anului 2018. Producţia a fost relocată la o fabrică deţinută de companie în Vietnam precum şi la alţi producători de lenjerie intimă din Asia. Fabrica de tricotaje din Zalău a companiei nu a fost afectată de închiderea unităţii de la Curtici”, spun oficialii grupului.

Ei adaugă că astăzi, aproximativ 80% din angajaţii disponibilizaţi au un alt loc de muncă.

“HanesBrands le-a oferit acestora salarii compensatorii şi un bonus financiar ca urmare a închiderii unităţii.”

Dezvoltarea economică şi creşterea industrială în judeţul Arad au avut ca rezultat o scădere a şomajului şi o creştere a salariilor care au făcut ca fabrica de la Curtici să nu mai fie competitivă pe piaţa de muncă locală precum şi în industria globală de confecţii. Compania nu a reuşit să menţină o dimensiune adecvată a forţei de muncă pentru a genera productivitatea necesară.

Compania estimează că scoaterea echipamentelor, curăţenia şi alte activităţi administrative generate de închiderea fabricii vor fi finalizate până la mijlocul anului 2019.

În plus faţă de Hanes Global Supply Chain România SRL, HanesBrands operează activităţi de producţie şi aprovizionare cu 55.000 de angajaţi în peste 10 ţări din Europa, Asia şi America.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO