♦ Bravcod-Peneş Curcanul, Cooperativa Bio Carpathia şi Herbal Therapy Laboratories sunt printre reprezentanţii mediului de business local care vor participa la dezbatere.
Astăzi, 16 octombrie, Ziarul Financiar şi CEC Bank organizează la Braşov conferinţa ZF Investiţi în România, unde unii dintre cei mai importanţi finanţatori ai economiei reale se vor întâlni cu antreprenorii, managerii şi investitorii care pun în mişcare economia locală.
Cum arată economia locală în 2024? Cum încurajăm investiţiile companiilor din Braşov? Cum arată noul model de creştere şi dezvoltare economică? Acestea sunt doar câteva dintre temele care vor fi dezbătute în cadrul evenimentului care începe la ora 16.00 la Hotelul Kronwell din Braşov.
De partea finanţatorilor, vor participa Ionuţ Lianu, CFA, ofiţer management active şi pasive în cadrul CEC Bank, Adina Călin, director produse şi servicii bancare CEC Bank, respectiv Gabriel Pralea, directorul reţelei teritoriale din cadrul CEC Bank.
Panelul va fi completat de reprezentanţii mediului de business din Braşov, precum Neculae Stinghe, director general şi administrator al STS Trading, adică Bravcod-Peneş Curcanul, Aurel Blaj, preşedinte al cooperativei agricole Bio Carpathia, respectiv Romeo Ungureanu, director la Herbal Therapy Laboratories.
Forţa de muncă, finanţarea capitalului de lucru şi costurile cu energia se numărau principalele preocupări ale antreprenorilor din Braşov la ultima conferinţă ZF Investiţi în România organizată de Ziarul Financiar şi CEC Bank la Braşov.
Însă antreprenorii şi managerii erau optimişti şi se uitau în continuare spre dezvoltare.
Anul 2024 s-a dovedit a fi încă un an plin de provocări pentru economia românească, în contextul în care inflaţia încă îşi face simţită prezenţa, iar reducerea dobânzilor se produce treptat. Mai mult, agricultura românească a avut un an complicat şi, odată cu ea, industria alimentară se confruntă cu anumite provocări.
Totuşi, antreprenorii şi companiile din România şi-au dorit în continuare să facă investiţii şi să capitalizeze noi oportunităţi, nu doar să supravieţuiască. De la noi investiţii prin care să-şi controleze mai bine costurile, precum cele în producţie de energie pentru autoconsum sau cele în producţie de materii prime, jucătorii din economia locală au anunţat noi planuri de investiţii sau au continuat investiţile demarate în anii anteriori.
Afluxul de finanţări provenit dinspre fondurile europene, dar şi dinspre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) rămâne încă atractiv pentru com-panii, însă accesarea fondurilor europene trebuie încurajată în continuare, mai ales în contextul în care următorii ani ar trebui să aducă zeci de programe noi.
Proiectul ZF Investiţi în România!, realizat în parteneriat cu CEC Bank, a fost lansat în anul 2020 şi a scos până acum la iveală investiţii importante atât din partea antreprenorilor români, dar şi din partea companiilor cu capital străin.
De la interviurile la care participă primari şi oameni din administraţiile publice locale şi până la cele despre finanţări, agricultură, industrie alimentară, piaţa imobiliară sau cele despre dezvoltarea companiilor antreprenoriale, proiectul realizat de ZF şi CEC Bank pune lupa pe mecanismele care mişcă economia, dar şi pe provocările cu care se confruntă ambiţiile companiilor din România.