Companii

Cum le merge austriecilor în România: Profitul Strabag, constructorul Catedralei Mântuirii Neamului, a crescut cu peste 50% în 2018, până la 7 mil. lei

Cum le merge austriecilor în România: Profitul Strabag,...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.05.2019, 00:08 1182
Grupul austriac din construcţii Strabag şi-a majorat cifra de afaceri din România cu 10% în 2018, ceea ce a dus rezultatul la 688 de milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Profitul a fost de asemenea în creştere, avansând cu peste 50%, la 7,1 mil. lei.

Pe fondul acestor creşteri, numărul de angajaţi a urcat cu peste 40 pe parcursul anului 2018, primul an de creştere pentru Strabag din ultimii trei.

Din portofoliul Strabag fac parte Sky Tower, cea mai înaltă clădire de birouri din Bucureşti, şi mai multe proiecte de infrastructură, precum autostrada Deva - Orăştie, modernizarea aeroportului Baia Mare şi a căii ferate Simeria - Vinţu de Jos sau reabilitarea DN6 Craiova - Drobeta-Turnu Severin.

În prezent, Strabag construieşte, printre altele, Catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti pentru Patriarhia Română, şi pasajul de la Mogoşoaia, peste DN1A. Compania austriacă a construit şi noua fabrică de cutii de viteze a Daimler de la Sebeş.

Dincolo de construcţii, austriecii de la Strabag controlează în România şi hotelul de cinci stele JW Marriott din Bucureşti, pe care tot ei l-au construit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO