Companii

Cum ne afectează tensiunile economice dintre UE si Rusia. O cincime din consumul de gaze din România, asigurat de ruşi. VIDEO

Cum ne afectează tensiunile economice dintre UE si...

Autor: Pro TV

18.03.2014, 13:16 236
Uniunea Europeana si Statele Unite au anuntat primele sanctiuni concrete impotriva Rusiei, dupa anexarea Crimeei. Conturile mai multor apropiati ai presedintelui Vladimir Putin au fost blocate.
 
Traian Basescu lasa de inteles ca Romania sustine aplicarea unor sanctiuni si mai dure, in timp ce premierul Victor Ponta declara ca tara noastra va respecta deciziile luate la Bruxelles, chiar daca ne vor afecta interesele economice.

La nici 24 de ore de la referendum, autoritatile din Crimeea au anuntat ca moneda oficiala a regiunii nu va mai fi grivna ucrainiana, ci rubla ruseasca.

Intre timp, la Bruxelles, ministrii europeni de externe s-au intalnit pentru a decide sanctiuni impotriva Rusiei, masuri luate in tandem cu americanii. Vor fi blocate conturile fostului presedinte ucrainian, ale liderului Crimeei si ale vicepremierului rus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO