Companii

Cum negociază statul venirea unui CEO privat: „Nimic nu este clar la stat, funcţiile sunt interimare, nu asumate“

Sorin Buşe

Sorin Buşe

Autor: Bogdan Alecu

21.06.2016, 00:07 1538

Sorin Buşe, executivul român care până în aprilie anul trecut a condus centrul de inginerie Renault Tech­no­logie Roumanie şi care a fost anunţat ca şef al Tarom, acu­ză sistemul neclar şi incert din cadrul com­paniilor de stat, unde funcţiile sunt interimare şi unde nu se cunosc detalii concrete legate de obiectivele jobului. 

„Când eşti interimar, eşti vul­nerabil. Când ai funcţia, oamenii se comportă altfel, nu numai în Ro­mânia, ci peste tot. Dacă era vor­ba de o lună, două, trei, treceau re­pede, însă ei nu dădeau un ori­zont de timp cu privire la această pe­rioadă, iar în plus aş fi fost im­plicat în selecţia unui CEO, funcţie pentru care şi eu candidam, ceea ce nu mi se pare etic. Eu mă con­si­der un candidat credibil în con­ti­nuare. Vreau să rămân în cursă“, a declarat Sorin Buşe într-un interviu acordat ZF.

El spune că pe data de 26 mai, când ministrul transporturilor Dan Costescu a anunţat faptul că Sorin Buşe vine la con­ducerea Tarom, discuţiile nu erau finalizate şi totul era la stadiu de discuţie, prima ofertă scrisă venind în data de 31 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO