♦ „E nevoie de o evaluare de 15 minute la fiecare două săptămâni, ca oamenii să conştientizeze rezultatele pe care le aduc“, susţine Răzvan Căzănescu, fondatorul sistemului de management TBF ♦ El are un business care a ajuns la 2 mil. euro prin care oferă cursuri de management şi vânzări.
Creşterea productivităţii angajaţilor se traduce şi în salarii de două-trei ori mai mari pentru oamenii dintr-o companie, care se pot astfel dezvolta în carieră. Pentru a realiza acest lucru, antreprenorii trebuie să schimbe modul clasic în care fac management, să elimine bonusurile toxice, dar să ofere un salariu pe măsura rezultatelor angajaţilor. În plus, evaluările trebuie făcute o dată la două săptămâni. Acestea au fost câteva dintre „uneltele“ de business prezentate de Răzvan Căzănescu, antreprenorul care a construit TBF, un sistem de management folosit de peste 3.000 de companii. El a organizat evenimentul „Fundamental“ la Sala Palatului din Bucureşti, unde au participat antreprenori, consultanţi, contabili, manageri, angajaţi.
„Primul lucru, înainte să creştem productivitatea, este să plătim corect rezultatele. Singura metodă să-i menţinem pe cei care performează este să-i plătim corect, în funcţie de rezultate. Este necesară eliminarea bonusurilor toxice pe care oamenii le primesc să-şi facă treaba pentru care au fost angajaţi. Asta duce la erodarea standardelor şi angajaţi râzgâiaţi, iar concluzia angajaţilor va fi: hai să facem mai puţină treabă, ca să primim bonusuri mai mari“, a spus Răzvan Căzănescu în cadrul conferinţei.