Companii

Cum s-ar putea schimba unul dintre simbolurile Bucureştiului: „Gara de Nord trebuie să devină un centru urban de referinţă”

Cum s-ar putea schimba unul dintre simbolurile...

Autor: Bogdan Alecu

05.02.2017, 00:07 1396

Statul trebuie să permită realizarea de investiţii private în imobile care îi aparţin, astfel încât acestea să fie revitalizate şi utilizate la întregul lor potenţial, iar printre cele mai fezabile proiecte în acest sens este Gara de Nord din Capitală, un loc tranzitat zilnic de 15.000 de persoane.

„Încercăm să deschidem un dialog cu autorităţile, iar în viitor sperăm să existe investiţii private în domenii care păreau rezervate exclusiv statului. Spre exemplu Gara de Nord, care acum nu este un loc unde cineva îşi doreşte să întâmpine pe altcineva. Dacă ar exista mecanismele legale, şi mâine am demara un proiect care să o transforme într-un centru urban de referinţă“, a spus Tatian Diaconu, CEO Immochan România, divizia locală a uneia dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliară din Europa. Un centru comercial sau o clădire de birouri deasupra gării, după modelul din Londra, Frankfurt sau Leipzig, ar putea con­duce la dezvoltarea Capitalei şi a zonelor limitrofe. CEO-ul Immochan a spus că ideea realizării unui mall în gară nu este fezabilă deoarece în proximitate există deja centrul Orhideea sau AFI Cotroceni în zonă, însă ar fi fezabil un proiect de birouri alături de o activitate comercială.

Ideea unui mall deasupra Gării de Nord a mai fost vehi­cu­lată în trecut, însă proiectul a fost abandonat, iar gara nu a beneficiat de niciun fel de îmbunătăţiri, cu toate că un centru comercial ar fi atras investiţii de până la un miliard de euro şi ar fi curăţat zona.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO