Cum să locuiești mai bine?

CUM SĂ LOCUIEŞTI MAI BINE? Decorul din sufragerie: mobilier colorat sau în tonuri neutre? De ce?

06.01.2022, 17:00 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Când vine vorba de amenajare, aspectele practice primează de multe ori în faţa celor estetice.

Aşa că, dacă vorbim despre su­fragerie - locul în care am ajuns să ne petrecem mare parte din timp odată cu pandemia - apare întrebarea: ce mobilier să aleg? Colorat sau în tonuri neutre? De ce?

„Mobilierul curbat, cu for­me organice, va fi vedeta. Tonu­rile naturale precum maroul cio­colată, maroul camel, ocrul sau ma­roul ruginiu se vor afla în topuri. De la clasicele negru şi alb la diversele nuanţe de gri, maro şi bej, această paletă ne­utră va domina camera modernă. Livingul s-ar putea să se simtă rece, plictisitor şi in­confortabil. Pentru a da viaţă interiorului, veţi putea folosi canapele sau fotolii cu tapiţerie deschisă, în culori calde, sau nişte accesorii luminoase“, explică Patrik Iorga, con­tent responsible pentru platforma online The Home.

Elementele de design minimaliste şi piesele de mobilier simple schimbă viziunea sub influenţa culorilor. Aşa că este mai uşor să faci o schimbare majoră a designului camerei dacă anterior ai ales o canapea într-o culoare deschisă.

„Simplitatea este stylish şi elegantă. Bugetul, de multe ori, limitează dorinţele, însă un singur fotoliu frumos sau o canapea cu colţ comodă este de ajuns ca să schimbi aspectul livingului şi poţi face din acel obiect principalul punct de atracţie al încăperii.“

Înainte de a fi în pas cu tendinţele, un cumpărător trebuie să ţină cont de dimensiunea camerelor şi de rolul lor. Unele trenduri se schimbă, de aceea ideal este să se aleagă piese de mobilier în nuanţe naturale, pentru că pot fi recondiţionate şi se pot potrivi cu elementele de decor mult mai uşor decât cele colorate.

 

► Ziarul Financiar a început o serie de articole despre cum putem locui mai bine şi despre criteriile de care trebuie să ţinem cont atunci când alegem cum va arăta viitorul „acasă” ► Dacă doriţi să ne împărtăşiţi idei, sugestii, noi teme de abordat în cadrul rubricii, aşteptăm mesajele dumneavoastră pe adresa alina.vasiliu@zf.ro.