Companii

CUM SĂ LOCUIEŞTI MAI BINE? Temperatura de acasă: încălzire în pardoseală sau nu? De ce?

CUM SĂ LOCUIEŞTI MAI BINE? Temperatura de acasă: încălzire în pardoseală sau nu? De ce?

Victor Dumitrache este antreprenor cu peste 15 ani de experienţă în domeniul construcţiilor. În 2015, el a conceput brandul „Zugrăvim într-o zi“, sub care realizează lucrări în termen scurt pentru clienţi din Bucureşti şi din împrejurimi.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.01.2022, 12:01 7732

Confortul termic de acasă este o do­rin­ţă care oricine ar vrea să i se în­de­pli­neas­că, mai ales în vremuri în care RADET le joacă feste clienţilor. Cei mai sensibili, care vor să resimtă căldura uniform în casă, aleg va­rianta încălzirii în pardo­seală. Este ea efi­cientă sau nu? De ce?

„Când te ia frigul, te ia de la picioare, iar acest tip de încălzire rezolvă această pro­­blemă de con­fort ter­mic. Dacă stai acasă cu pi­cioa­rele pe pardoseală şi re­simţi 35-38 de grade Celsius, con­fortul este ridicat. La nivelul capului, tem­pe­ratura este de circa 23 de grade Celsius, iar în ta­van ajunge la 17-18 grade Celsius. Fo­losind radiatoare, de exemplu, toată căl­du­ra se duce în tavan“, spune Victor Dumitrache, fonda­torul businessului Zugrăvim într-o zi.

Mai mult, pe timpul verii, cei care au în podea montat un sistem de încălzire pot be­ne­ficia de varianta inversă, cu ră­cire. Cele mai economice variante de în­căl­zire, adau­gă el, sunt cele cu pompă de căldură.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO