Companii

Cum să se dezvolte turismul din Delta Dunării când aeroportul din Tulcea a numărat anul trecut doar 73 de pasageri: un turist care vine din Oradea, face cel puţin zece ore cu maşina

Dacă pe aeroportul din Tulcea ar exista atât curse interne, cât şi curse internaţionale, aceste lucruri ar putea contribui la dezvoltarea Deltei Dunării.

Dacă pe aeroportul din Tulcea ar exista atât curse interne, cât şi curse internaţionale, aceste lucruri ar putea contribui la dezvoltarea Deltei Dunării.

Autor: Miruna Diaconu

08.02.2022, 16:45 324

♦ Aeroportul a fost declasificat la finalul anului 2017 pentru că nu îndeplinea condiţiile impuse la nivel european ♦ Aeroportul Delta Dunării Tulcea oferă astăzi locuri de parcare.

Aeroportul din Tulcea, care poartă numele Aeroportul Delta Dunării Tulcea, a avut anul trecut doar 73 de pasageri, conform datelor Asociaţiei Aeroporturilor din România. În mod ironic, chiar dacă numele trimite la Delta Dunării, aeroportul nu contribuie deloc la dezvoltarea turistică a acestei zone.

Aeroportul din Tulcea oferă locuri de parcare, dar nu şi zboruri. Pe prima pagină a site-ului aero­portului este un anunţ cu privire la locaţia acestuia şi cu faptul că deţine o parcare unde oamenii îşi pot lăsa maşina gratuit, însă nimic despre zboruri.

„Aeroportul Delta Dunării Tulcea este situat la 3 km sud faţă de localitatea Cataloi şi la 15 km faţă de municipiul Tulcea. Aeroportul Delta Dunării Tulcea oferă locuri de parcare în parcarea proprie. Autotu­risme: primele 15 minute: gratuit, între 15 minute şi 24 ore: 1 RON/oră,  peste 24 de ore: 0,5 RON/oră“, se arată pe site, unde mai este menţionat şi faptul că rezervările la câteva hoteluri pot beneficia de 10% reducere dacă aeroportul va fi contactat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO