Companii

Cum schimbă trecerea de la carbon la electron economia României: cine va supravieţui şi cine va pieri în fenomenul care schimbă energia? Aflaţi la ZF Power Summit 2021, 23-24 februarie

Cum schimbă trecerea de la carbon la electron economia...

Autor: Roxana Petrescu

12.02.2021, 00:05 1297

Tranziţia energetică nu este doar despre energie, ci un fenomen care schimbă din temelii economiile şi geo­po­litica mondială. Cu ce bază de active porneşte România în această cursă, cum poate să crească şi ce înseamnă trecerea către o economie circulară ca posibilă destinaţie a tranziţiei energetice? Aflaţi la ZF Power Summit 2021.

După un an cu totul excepţional, ZF Power Summit propune în 2021 o temă care poate accelera redresarea post­pan­de­mie: cum devine tranziţia ener­getică noul val de creştere pentru România? Cei mai în măsură oameni să răspundă la aceas­tă întrebare şi-au confirmat deja prezenţa.

Cea de-a zecea ediţie a ZF Power Summit va avea loc în perioada 23-24 fe­brua­rie, într-un format hibrid, care va in­clude intervenţii în exclusivitate, inter­viuri one on one, dar şi dezbateri online, rezul­tând un concept interactiv care res­pectă toate regulile de siguranţă impuse.

Timp de un deceniu, ZF Power Summit a adunat sute de lideri şi mii de participanţi în jurul dezbaterilor sale, a intuit tendinţe, a generat controverse şi a dovedit necesitatea discuţiilor deschise în jurul unui subiect care ne priveşte pe toţi, energia, în toate formele ei.

Trecerea de la energia conven­ţională către zona de energie verde, alături de măsurile de decarbonizare şi de eficienţă energetică, reprezintă pentru România, al doilea cel mai mare producător de gaze al UE, una dintre cele mai mari provocări pentru creşterea economică. Cu o industrie de petrol şi gaze dezvol­tată pe orizontală şi cu mii de oameni care încă lucrează în minele de cărbuni, tranziţia energetică pentru România este cea mai complicată ecuaţie.

Care este baza de active cu care România porneşte acum în tranziţia energetică? Ce putem produce local pentru a internaliza cât mai mult din această tendinţă, ce putem dezvolta pe termen scurt pentru a creşte economic?

Avem specialiştii necesari pentru a paşi în această tranziţie? Ce trebuie făcut la nivelul sistemului de educaţie?

Odată finalizată această tranziţie, cum va arăta mixul energetic local? Dar economia în general, marile companii energetice? Ce înseamnă economia circulară, posibila destinaţie a tranziţiei energetice? Cât de pregătită este România pentru acest pas?

Antreprenori care au inovat în propriile business-uri din energie, tineri specialişti care s-au implicat în proiecte globale de energie verde, dar şi executivi din domeniul utilităţilor care au devenit lideri ai tranziţiei energetice au acceptat invitaţia ZF la dialog.

Corneliu Bodea, CEO Adrem, Claudiu Butacu, co-fondator EFdeN, energiaTa, Marius Chiriac, director general Enel X şi Armand Domuţă, general manager Restart Energy sunt printre speakerii care vor arăta de ce tranziţia energetică, cu politicile corecte, poate fi un punct de relansare economică pentru România.

Pe lista temelor de dezbatare din ediţia de anul acesta a ZF Power Summit se mai numără potenţialul României în noul val de energie verde, rolul gazului în tranziţia energetică sau direcţii de acţiune pentru a putea dezvolta local o industrie a hidrogenului.

Frans Timmermans, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, cel care conduce de la cel mai înalt nivel realizarea şi implementarea Green Deal şi a directivelor care vor asigura neutralitatea climatică la nivelul anului 2050 în Uniunea Europeană, va deschide edi?ia de anul acesta a ZF Power Summit.

Cu direcţiile potrivite şi investiţiile corecte, tranziţia energetică are în ea energia de a deveni un motor de dezvoltare, după cel din auto. Va şti România să-şi joace cărţile?

Aflaţi la ZF Power Summit 2021, un eveniment cu o structură nouă, perfect adaptată actualelor condiţii.

De zece ani, totul despre energie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO