Companii

Cum se asociază berea cu diferite feluri de mâncare

Cum se asociază berea cu diferite feluri de mâncare

Autor: Ioana David

29.12.2014, 18:19 2458

Vinul roşu se potriveşte cu o mâncare ce are are în centru carnea de porc sau vită. Cel alb merge foarte bine cu carnea de pui sau peşte. Şampania poate fi servită alături de un vânat cu pene şi ciuperci pentru felul principal sau macarons pentru desert. Dar dacă se optează pentru bere? Care sunt felurile de mâncare recomandate pentru această băutură.

În acest caz, prima regula în legătură cu preparatele de pui, peşte, salate sau paste este să nu fie ”copleşite”  cu bere, arată Ursus Breweries, care citează site-ul Men’s Fitness. În acest caz variantele de bere light sunt mai bune . O German lager sau Belgian Saison alături de pui sau peşte este perfectă (în cazul în care se adaugă  smântănă sau sosuri este nevoie alături de o bere mai plină).

Pastele sunt puţin mai versatile dar se potrivesc foarte bine cu beri similare precum cele blonde de tip ale, beri din grau germane sau beri americane de tip ale (bere cu fermentare înaltă).

Ce beri se potrivesc cu diferite feluri de mâncare: (sursa: Ursus Breweries, care citează site-ul Men’s Fitness, BBC Good Food şi Food Reference)

Beri: Peroni Nastro Azzurro; bere blondă belgiană de tip ale; German Hefeweizen; American Hefeweizen sau bere din grâu (care nu conţine prea multă aromă de hamei); Duvel (Belgiana); Widmer Hefeweizen (US); Blue Moon (US).

Preparate pentru care se recomandă: O German lager sau Belgian Saison alături de pui sau peşte este perfectă (în cazul în care se adaugă  smântănă sau sosuri este nevoie alături de o bere mai plină). Pastele sunt puţin mai versatile dar se potrivesc foarte bine cu beri similare precum cele blonde de tip ale, beri din grau germane sau beri americane de tip ale (bere cu fermentare înaltă).

Beri: Ursus Black; German Schwartzbier; beri belgiene de tip lager; beri de tip ale cu o aromă puternică de malţ prăjit, pale sau de culoarea chihlimbarului;  diverse tipuri de beri negre de tip ale şi stouts de culoarea caramelului;  alte beri închise la culoare, de tip lager precum German Dunkels şi Belgium Dubbels, INewcastle Brown Ale (UK), Guinness (Irlanda), Maredsous 8 (Belgia).

Preparate pentru care se recomandă: Friptură şi Cabernet-ul sunt clasice dar şi berile închise le culoare precum cea neagră de tip ale pot echilibra tipurile de carne mai  consistentă. Este vorba de găsirea unei beri care este echivalentă tipului de carne. Orice carne de vita robustă şi bogată sau alimentele bogate trebui să aibă alături o bere  la fel de plină pentru a se ridica la nivelul acestui tip de carne. Acestea sunt berile închise la culoare de tip porter sau stout.

BeriGrolsch Weizen sau alte beri de grau

Preparate pentru care se recomandă: Berile Germane din grâu merg foarte bine în special cu şunca/jambonul întrucât dulceaţa berii contrastează cu salinitatea cărnii de porc. De exemplu, o bucată de şuncă acoperită cu o glazură picantă. Această reţetă foloseşte 5 tipuri de condimente sau cuişoare, ambele potrivindu-se perfect cu notele delicat-picante ale berii de grâu.

Beri: Pilsner Urquell

Preparate pentru care se recomandă: Felurile de mancare bogate care ar coplesi altfel orice beri de tip lager; brânzeturi uşoare, produse din laptele caprelor tinere.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO