Companii

Cum se fac bani din picături de apă? Vedeţi la ZF Power Summit 2014

Cum se fac bani din picături de apă? Vedeţi la ZF...

Autor: Roxana Petrescu

06.02.2014, 19:30 575

George Cristodorescu, 50 de ani, preşedintele con­siliului de supraveghere al Hidroelectrica, cel mai mare pro­ducător de energie din România, va participa la cea de-a treia ediţie a ZF Power Summit 2014, evenimentul care-şi pro­pune să fie scena celor mai fierbinţi dezbateri în domeniul ener­getic pe parcusul a două zile, 25-26 februarie.

Cristo­do­res­cu a preluat această funcţie la finalul anului trecut, an­te­rior ocupând funcţia de director general adjunct al E.ON Ro­mânia, companie de peste un miliard de euro, cu activităţi în domeniul distribuţiei şi furnizării de energie şi gaze na­tu­rale. Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Hidro­lec­trica, Cris­to­dorescu şi-a făcut studiile la Colegiul Tehnic Bi­be­rach, Ger­mania, fiind specializat în comerţ exterior, eco­no­mie inter­naţională şi administrarea afacerilor. În perioada 2005-2013 a ocupat mai multe funcţii de conducere în cadrul E.ON Ro­mânia. Noul consiliu de supraveghere al companiei de stat, format din şapte membri, a fost ales în baza OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

În prezent, Hidroelectrica îşi caută o nouă echipă de mana­gement şi este pe drumul listării la Bursa de la Bucu­reşti şi posibil pe cea de la Londra. Care sunt planurile de viitor ale celui mai mare producător de energie din România, care sunt provocările acestui an care a debutat printr-un con­sum redus de energie?

Mai are vreun sens co­mer­cial inves­tiţia Tarniţa-Lăpuş­teşti pentru Hidroelectrica? Am putea vedea compania im­pli­cată şi în alte forme de producere a ener­giei? Ce are de câş­tigat Hidro­electrica din listarea la bursă? Aces­tea sunt doar câteva dintre temele pe care le vom discuta ală­turi de George Cristo­dorescu în cea de-a treia ediţie a ZF Power Summit.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO