Companii

Cum se împacă noţiunea de smart energy cu bezna de 5 ore din România şi soba cu lemne? Aflaţi răspunsul la ZF Smart Energy

Nicolae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE)

Nicolae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE)

Autor: Roxana Petrescu

07.12.2016, 00:06 1239

Ziarul Financiar propune pe final de an o nouă dezbatere pe teme energetice, discuţia fiind necesară mai ales în contextul lansării proiectului Strategia energetică 2030, document aşteptat din 2008 de o industrie de peste 30 de miliarde de euro.

Răspunde noua strategie la provocările sistemului, trasează cu adevărat direcţii de dezvoltare sau este încă un document a cărui valabilitate va expira odată cu mandatul actualului guvern?

Pentru a afla răspunsurile la aceste întrebări Ziarul Financiar organizează conferinţa ZF Smart Energy: cum îşi fac loc soluţiile inteligente în piaţa energiei din România, eveniment care va avea loc pe data de 8 decembrie, cu începere de la ora 09:00, la hotelul Radisson BLU Bucureşti, sala Atlas 1.

Ovidiu Agliceru, directorul general al Hidroelectrica, Daniela Lulache, directorul general al Nuclearelectrica, Ionel Ilie, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, şi Valeriu Binig, partener în cadrul Departamentului de ser­vicii de consultanţă în afaceri la EY România, sunt câţiva dintre cei care vor dezbate alături de ZF despre vulnerabilităţile noii strategii energetice, dar şi despre felul în care marile companii locale de profil trebuie să se schimbe astfel încât să-şi găsească locul în peisajul energetic european.

Dincolo de energia convenţională, piaţa de profil este la începutul unei schimbări majore dictată de introducerea soluţiilor inteligente şi de deschiderea pieţei ener­giei mai ales pentru consumatorul casnic.

De ce durează în România conectarea unui consumator la reţelele de utilităţi aproape un an şi cu cât va reduce contorul inteligent durata întreruperilor în alimentarea cu energie? Poate reedita România succesul din IT pe zona de tehnologie smart pentru industria energetică? Care sunt pericolele care vin odată cu deschiderea pieţei energiei pentru populaţie?

Nicolae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), va discuta alături de ZF pe baza acestor teme, iar alături de el vor veni noii jucători din domeniul energetic, furnizorii de soluţii smart sau de mobilitate electrică, dezvoltatori de case pasive, dar şi furnizori tradiţionali de utilităţi.