Companii

Cum se pregăteşte o ciocolaterie din Bucureşti pentru comenzile de Crăciun GALERIE FOTO

Cum se pregăteşte o ciocolaterie din Bucureşti pentru...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

22.12.2014, 16:27 490

Ciocolateria Leonidas din zona Dorobanţi din Capitală a început încă de acum aproape două luni să pregătească cutii cu praline pentru cadouri de Crăciun. Ballotin Mini cu 16 praline, cutia metalică Henry M ce conţine 25 de praline sau Bijoux grande beige, o cutie din mătase ce conţine 30 de praline sunt doar câteva din tipurile de cadouri pe care echipa Leonidas le pregăteşte în această perioadă şi care vor ajunge să fie dăruite de Crăciun fie unor persoane din familie, fie partenerilor de afaceri sau angajaţilor. Preţul unui Ballotin Mini, care este şi cel mai vândut produs din portofoliul Leonidas pe plan local, este de 46 de lei, în timp ce Bijoux grande beige are un preţ de 150 lei.

Ion Codreanu, master francizor Leonidas în România şi proprietarul magazinului din zona Dorobonţi, spunea recent că este primul an în care comenzile pentru cadouri de Crăciun au început încă din prima parte a lunii noiembrie.

Sărbătorile de iarnă reprezintă cea mai importantă perioadă a anului pentru industria ciocolatei, „luna cadourilor” aducând companiilor cele mai mari încasări dintr-un an. Brandul belgian Leonidas este unul dintre cele mai mari mărci internaţionale de ciocolată premium prezente pe piaţa locală. În magazinele Leonidas din România un kilogram de praline de ciocolată costă 186 de lei. Ion Codreanu deţine magazinul Leonidas din zona Beller (Dorobanţi) şi are încheiate parteneriate pentru trei magazine Leonidas în franciză pe Calea Victoriei din Capitală, în Braşov şi în Iaşi.

Conform ultimelor informaţii, Ion Codreanu vrea să extindă brandul în franciză în Cluj-Napoca şi Timişoara. Antreprenorul a adus în România şi conceptul de Leonidas Chocolate&Cofé, o ciocolaterie-cafenea în care se pot găsi atât pralinele belgiene Leonids, cât şi băuturi pe bază de cafea şi ciocolată, dar şi încheţată belgiană. Sub acest concept este deschisă şi unitatea Leonidas din Iaşi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO