Companii

Cum se va schimba viitorul turismului: Vor alege călătorii mai degrabă maşina în detrimentul avionului din raţiuni de siguranţă?

Alin Burcea, fondator, Paralela 45:

Nu cred că această pandemie va face să crească numărul călătoriilor cu maşina. E mai comod să ajungi în doar o oră şi 20 de minute în Antalya (Turcia) cu avionul, şi nu cu maşina, un drum care ar dura două zile, cu o oprire pentru o noapte de cazare.

Alin Burcea, fondator, Paralela 45: Nu cred că această pandemie va face să crească numărul călătoriilor cu maşina. E mai comod să ajungi în doar o oră şi 20 de minute în Antalya (Turcia) cu avionul, şi nu cu maşina, un drum care ar dura două zile, cu o oprire pentru o noapte de cazare.

Autor: Cristina Roşca

15.03.2021, 17:30 260

♦ În ultimul an, marcat de pandemia de COVID-19, turismul în ansamblul său a fost puternic afectat, iar industria aviatică a ţinut capul de afiş, cu pierderi de 370 mld. dolari în 2020. Numărul de pasageri a scăzut de la 4,5 miliarde în anul de referinţă 2019 la 1,8 miliarde anul trecut.

Există în continuare multe întrebări legate de COVID-19, iar una dintre ele se referă la modul de transmisie al bolii. Oamenii se tem – mulţi dintre ei -, de aceea, avioanele –spaţii închise ce găzduiesc câteva sute de pasageri – ajung să fie privite cu scepticism. Ajunge astfel maşina să fie considerată, în cazul unor destinaţii precum Grecia sau Turcia, ca o alternativă preferabilă?

Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45, cunoscut pentru teama sa de zbor, crede că avionul are argumente suficient de puternice cât să nu îşi simtă ameninţată poziţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO