Companii

Cum şi-a clădit gigantul american Smithfield, controlat de un grup chinez, un grup cu afaceri de 2 mld. lei prin investiţii şi achiziţii de companii antreprenoriale

Cum şi-a clădit gigantul american Smithfield, controlat...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.12.2022, 18:00 11546

Smithfield, companie deţinută de gigantul chinez WH Group, a semnat un acord „strategic“ pentru preluarea Goodies Meat Production, care realizează mărci private pentru retaileri, iar dacă tranzacţia se semnează, liderul pieţei de carne de porc îşi consolidează prezenţa şi pe piaţa mezelurilor, estimată la 4,3 miliarde de lei de compania de cercetare Market Vector.

Grupul Smithfield, principalul jucător de pe piaţa cărnii de porc din România, dar şi unul dintre cei mai importanţi jucători din acest sector pe plan mondial, a marcat dezvoltarea pe plan local, prin mai multe achiziţii, dezvoltând de la zero un grup cu afaceri de circa 2 miliarde de lei, conform unei analize ZF. Ultima pe lista de achiziţii a companiei care are în spate gigantul chinez WH Group, cu venituri de peste 27 de miliarde de dolari la nivelul anului 2021, este un producător român de preparate din carne sub marcă proprie pentru canalul de retail - Goodies Meat Production SRL. Smithfield a semnat un acord de achiziţie  a companiei din Prahova.

Aceasta este controlată de Adrian Neniţă (50% din părţile sociale) şi Mihail Gabriel Cîmpeanu (50%), conform datelor de pe confidas.ro. În 2021, Goodies Meat Production a avut o cifră de afaceri de 179 de milioane de lei (36 mil. euro), un profit de 21,7 mil. lei, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Această achiziţie a fost numită de grup „strategică“ şi, dacă se semnează, vine la mai puţin de patru ani de la ultima tranzacţie în care a fost implicat grupul Smithfield. Goodies Meat Production SRL operează o unitate de producţie în Ceptura de Jos, Prahova, şi are 320 de angajaţi. Portofoliul său de produse include salam, şuncă, parizer, bacon şi alte specialităţi din carne.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO