Companii

Cum şi-au apărat statele europene afacerile din turism: vouchere pentru turişti, ajutoare de stat, investiţii de la zero în zonele rurale, sprijin pentru reconversie

Cum şi-au apărat statele europene afacerile din turism:...

Autor: Miruna Diaconu

19.03.2021, 17:00 143

♦ Industria turistică din Grecia are o contribuţie la produsul intern brut de 21,2%, iar guvernul elen a sprijinit industria atât prin diferite tichete de vacanţă acordate angajaţilor, cât şi prin măsuri de sprijin al companiilor de transport şi nu numai.

România s-a aflat printre ţările cu cele mai puţine măsuri de sprijin pentru turism adoptate de către stat. Chiar dacă guvernul a adoptat o serie de măsuri destinate mediului de afaceri, doar una a fost exclusiv adresată industriei ospitalităţii din România şi anume ordonanţa de urgenţă care va compensa 20% din scăderea cifrei de afaceri în 2020 comparativ cu 2019.

Chiar dacă această măsură a fost anunţată încă din luna noiembrie a anului trecut, ordonanţa de urgenţă a fost publicată în Monitorul Oficial abia la sfârşitul lunii trecute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO