Companii

Cum supravieţuieşte Vama Veche în vreme de pandemie. Proprietar de pensiune: “Ce am observat total nefiresc pentru comportamentul omului de Vamă este că evită weekendurile“

În 2019, aproximativ 100.000 de turişti se aflau pe litoral în această perioadă, conform reprezentanţilor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.  Astăzi, pe plajele din staţiune sunt amplasate doar 75% din şezlongurile şi umbrelele din dotare, ca urmare a respectării distanţării sociale.

În 2019, aproximativ 100.000 de turişti se aflau pe litoral în această perioadă, conform reprezentanţilor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc. Astăzi, pe plajele din staţiune sunt amplasate doar 75% din şezlongurile şi umbrelele din dotare, ca urmare a respectării distanţării sociale.

Autor: Alexandra Matei

17.08.2020, 15:00 3013

► Numărul turiştilor din Vama Veche este mai mic decât în 2019, cei mai mulţi dintre ei evitând weekendurile, spun proprietarii de pensiuni, iar singura lună în care pensiunile au fost ocupate în proporţie de 90% a fost iunie

► „Pe timp de zi nu se observă diferenţe foarte mari, în schimb, pe timp de noapte, Vama arată ca într-un film postapocaliptic, cu străzi pustii şi mult prea multă linişte“.

Administratorii de pensiuni şi patronii de restaurante din Vama Veche staţiune spun că sunt limitaţi de presiunea creată de pandemia de COVID-19 şi de restricţiile impuse de autorităţi, iar foarte mulţi turişti fie au renunţat la sejururile plănuite, fie s-au reorientat către o altă perioadă. 

„Oamenii sunt mai retraşi, mai liniştiţi. Se protejează, poartă mască, iar ceea ce am observat total nefiresc pentru comportamentul omului de Vamă este că evită weekendurile“, spune proprietarul unei pensiuni din Vama Veche. Restaurantele, cluburile şi cafenelele îşi încheie programul la ora 23:00, conform unui anunţ făcut la începutul lunii iulie de primarul comunei Limanu Daniel Gheorghe Georgescu, iar în weekend beach-barurile cu program non-stop pot difuza doar muzică ambientală, volumul acesteia fiind unul redus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO