Companii

Cum te transformi din consumator în prosumator? Aflaţi la ZF Power Summit, 19-20 februarie

Cornel Brezuică, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu

Cornel Brezuică, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu

Autor: Roxana Petrescu

15.02.2019, 00:04 578

Prosumer este clientul final care deţine instalaţii de producere a energiei electrice, a cărui activitate specifică nu este producerea energiei electrice, care consumă şi care poate stoca şi vinde energie electrică din surse regenerabile produsă în clădirea lui.

Aceasta este definiţia, în linii mari, a prosumatorului, cea mai recentă „specie“ din piaţa energiei electrice.

În categoria de prosumer se înscriu toate panourile solare montate pe case. Potrivit legii, pentru a intra în categoria de prosumatori, capacitatea instalaţiilor de producţie a energiei nu trebuie să fie mai mare de 27 kW. Cei care optează pentru acest tip de producere a energiei pot accesa o finanţare de până la

20.000 de lei, bani gestionaţi prin intermediul Administraţiei Fondului de Mediu (AFM). Estimările sunt că până la 26.000 de proiecte ar putea primi această finanţare.

Care sunt etapele concrete pe care cineva trebuie să le parcurgă pentru a deveni prosumer? Care sunt difi­cultăţile? Sunt deja dosare depuse? Câţi prosumatori vor fi până la finalul acestui an?

Cornel Brezuică, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, instituţie cheie pentru dezvoltarea prosumatorilor, vine la ZF Power Summit pentru a răspunde la aceste întrebări.

Alături de el, mai bine de 35 de executivi de top, analişti, dar şi autorităţi au confirmat prezenţa la cea de-a opta ediţie a ZF Power Summit.

Conferinţa, dedicată în exclusivitate temelor energetice, s-a transformat

într-o referinţă pentru piaţa de profil prin calibrul invitaţilor săi şi prin calitatea dezbaterilor. ZF Power Summit va avea loc anul acesta în perioada 19-20 februarie la hotelul Radisson Blu, sala Atlas, din Bucureşti.

Pentru informaţii actualizate despre acest eveniment, accesaţi www.zf.ro/conferinte pentru a vedea lista completă a speakerilor, dar şi agenda ZF Power Summit 2019 pe pagina dedicată conferinţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO