Companii

Cum va arăta harta autostrăzilor în 2020

Narcis Neaga, directorul general al CNADNR

Narcis Neaga, directorul general al CNADNR

Autor: Andreea Neferu

20.05.2014, 00:05 2651

Narcis Neaga, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), va participa la prima ediţie a ZF Construction & Infrastructure Summit, evenimentul care timp de două zile (28-29 mai) îi va avea ca invitaţi pe cei mai importanţi executivi din domeniul con­struc­ţiilor şi al imobiliarelor, dar şi factori de decizie.

Cu o reţea de autostrăzi de doar 645 de kilometri, România ocupă penultimul loc în Uniunea Europeană, în faţa Bulgariei, la capitolul lungimea cumulată a şoselelor de mare viteză. În contextul în care după Revoluţie doar 500 de kilometri de autostrăzi au fost deschişi circulaţiei, CNADNR vrea să accelereze ritmul de inaugurări în următorii ani, angajându-se ca până în 2020 reţeaua locală de autostrăzi să aibă 2.440 de kilometri.

Mai mult, guvernul şi CNADNR au schiţat un plan prin care vor să construiască până în 2020 şase autostrăzi care să traverseze Munţii Carpaţi şi care să facă legătura între regiunile istorice ale ţării, în contextul în care trecerea munţilor cu o autostradă reprezintă una dintre cele mai aşteptate lucrări de infrastructură din România.

Lucrările de infrastructură, respectiv de autostrăzi şi de drumuri naţionale, au o pondere importantă în sectorul construcţiilor în acest moment, în condiţiile în care din zona privată investiţiile şi proiectele de construcţii sunt încă limitate. CNADNR, una dintre cele mai „bogate“ instituţii de stat, cu buget de circa 1,5 miliarde de euro anual, are astfel un dublu rol: acela de a dezvolta infrastructura rutieră, dar şi de a stimula industria construcţi­ilor, un sector puternic afectat de criză, care a şters circa 40% din valoarea acestuia.

Cum pot fi impulsionate construcţiile de autostrăzi şi cum poate fi accelerată absorbţia de fonduri europene pentru infra­structura rutieră? Care sunt cele mai mari provocări în construcţia de drumuri şi cum va arăta harta rutieră a României în 2020? Aflaţi răspunsurile la aceste întrebări în ediţia de anul acesta a ZF Construction & Infrastructure Summit, care va avea loc în zilele de 28 şi 29 mai în Bucureşti.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO