Companii

Cum va debloca noul ministru al energiei un sector de 30 mld. euro

Victor Grigorescu, ministrul energie

Victor Grigorescu, ministrul energie

Autor: Roxana Petrescu

04.02.2016, 00:04 1280

Victor Grigorescu, cel care de la finalul anului trecut a preluat funcţia de ministru al energiei, unul dintre cele mai complicate portofolii din Guvernul Româ­niei, va participa în calitate de speaker la cea de-a cincea ediţie a ZF Power Summit, aceasta fiind prima ieşire publică a celui care are pe mână un sector de 30 de miliarde de euro.

ZF Power Summit este unul dintre cele mai importante eveni­mente dedicate în exclusivitate domeniului energetic, în ultimii cinci ani de zile Ziarul Financiar asumându-şi responsabilitatea de a se transforma la început de an într-un veritabil ring de dezbateri pentru subiectele fierbinţi din sector.

Deşi un eveniment tânăr, ZF Power Summit a reuşit să devină o referinţă printre conferinţele de profil prin calitatea invitaţilor săi şi prin consistenţa temelor de discuţie.

După un an 2015 din care România a ieşit fără o strategie pentru domeniul energetic, fără un sistem de redevenţe nou şi fără nicio investiţie majoră începută, Ministerul Energiei este chemat de o piaţă întreagă să stabilească direcţiile pentru un domeniu în care sunt active cele mai importante companii locale.

Reforma obligatorie din domeniul mineritului, revizuirea marilor proiecte de investiţii, modalităţile pentru stimularea cererii interne de gaze naturale, posibila ieşire din insolvenţă a Hidrolectrica urmată de listarea celei mai valoroase companii de stat, depolitizarea manage­mentului din companiile de stat, problemele cu care se confruntă producătorii de energie verde, toate vor fi dezbătute împreună cu noul ministru al energiei.

Care vor fi răspunsurile sale?

Aflaţi la ZF Power Summit’16, eveniment ce va avea loc în perioada 22-23 februarie, la Hotelul Radisson, sala Atlas din Bucureşti. ZF Power Summit’16. Două zile. Totul despre energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO