Companii

Cum va funcţiona concret directiva europeană care va veni în ajutorul firmelor înainte de intrarea în insolvenţă?

Videoconferinţa ZF-CITR „Ce aduce 2k22 pentru businessurile în impas?“

Rudolf Vizental, CEO şi cofondator al ROCA Investment: Dacă ar exista un cadru mult mai clar şi mai predictibil, sunt sigur că am face mai multe schimbări în zona de dificultate financiară.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.02.2022, 08:38 181

Momentul acţiunii este foarte important în procesul de redresare a businessului, astfel că cel mai bine este ca firmele să ceară ajutor încă din fazele incipiente ale dificultăţilor financiare.

Directiva Europeană 1023/2019 privind insolvenţa şi res­truc­turarea de business, care ar urma să fie implementată şi în România în acest an, va schimba modul în care companiile îşi pot salva businessul, oferindu-le câteva pârghii de sprijin pentru depăşirea dificultăţilor.

„Va exista un mecanism de avertizare bazat pe doi piloni. Primul pilon presupune că ANAF va urmări o perioadă dacă nu s-au achitat obligaţiile fiscale, va trimite o avertizare pentru companie, ca să atragă atenţia asupra problemei şi o va îndruma către o zonă de consultanţă gratuită“, a explicat Vasile Godîncă-Herlea, managing partner la CITR, în videoconferinţa „Ce aduce 2k22 pentru businessurile în impas?“, organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu CITR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO