Companii

Cum vor francezii de la Auchan să folosească cele 100 ha cumpărate la Tractorul Braşov, 10% din suprafaţa oraşului

Cum vor francezii de la Auchan să folosească cele 100 ha cumpărate la Tractorul Braşov, 10% din suprafaţa oraşului

Autor: Cristi Moga

11.04.2012, 15:09 2095

Una dintre cele mai mari foste platforme industriale din ţară, Tractorul Braşov, din care grupul francez Auchan a cumpărat aproximativ 100 de hectare, va fi transformată într-un termen de aproximativ 10 ani într-un proiect imobiliar mixt, format din spaţii comerciale, de birouri, locuinţe, dar este prevăzută şi o zonă în care ar putea fi realizat un parc tehnologic.

"M-aş bucura ca în Braşov să vină un investitor şi să ne spună că vrea să facă producţie. Dacă va fi cazul, vom dezvolta spaţii cu o asemenea utilizare sau am putea realiza o zonă logistică", a declarat Tatian Diaconu, managing director al Immochan România, divizia de dezvoltare imobiliară a grupului Auchan.

Francezii au "moştenit" de la vechii proprietari ai platformei Tractorul, firma Flavus Investiţii, un plan urbanistic zonal (PUZ) conform căruia circa 38 de hectare din actuala platformă vor avea destinaţie comercială, pe 26 de hectare vor fi ridicate blocuri cu circa 3.000 de locuinţe, pe 11 hectare este prevăzut un business park, în timp ce pentru zona de producţie sau depozitare a fost "rezervat" tot un spaţiu de 11 hectare.

Francezii intenţionează să înceapă anul acesta doar investiţia în proiectul comercial, care va implica un cost de 50-60 de milioane de euro, în timp ce pentru restul etapelor compania caută să intre în diverse parteneriate cu alţi dezvoltatori specializaţi.

"Ne dorim ca în decurs de 10 ani acest proiect să devină cartierul Coresi din Braşov, să redăm oraşului 10% din suprafaţă, o zonă industrială care a fost lăsată în paragină", a mai spus reprezentantul Immochan.

Proiectul comercial ar putea fi finalizat până la sfârşitul anului viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO