Companii

Curierii au recrutat aproape 5.000 de oameni în opt ani, iar salariile s-au dublat

Curierii au recrutat aproape 5.000 de oameni în opt ani,...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.07.2016, 00:07 1533

Companiile din industria curieratului au ajuns anul trecut la peste 12.600 de salariaţi, cu aproape 5.000 mai mulţi faţă de anul 2008, în una dintre industriile puţin atinse de criza economică, arată o analiză a ZF pe baza datelor de pe mfinante.ro.

Evoluţia pieţei, care a determinat şi creşterea nevoii de angajaţi, a produs un dezechilibru pe piaţa muncii din sectorul de curierat, în special în zonele dezvoltate economic aşa cum sunt Bucu­reştiul şi zona de vest a ţării.

Lucian Aldescu, CEO al DPD România, spunea că societatea pe care o conduce are probleme în a găsi forţă de muncă în oraşe precum Sibiu, Timişoara, Arad sau Oradea. De asemenea, şi Adrian Mihai, unul dintre fondatorii şi acţionarii FAN Courier, se confruntă cu lipsa de forţă de muncă în nord-vestul ţării şi în Bucureşti, unde este nevoit să aducă oameni şi de la 50-60 de kilometri depărtare pentru a putea „completa“ echipele.

Datele statistice cuprind numărul de angajaţi din domeniul „alte activităţi de poştă şi curierat“, în care nu activează şi Poşta Română, un gigant cu peste 24.000 de salariaţi la nivelul anului trecut.

Evoluţia numărului de curieri vine în condiţiile în care în ultimii ani sectorul a avut o evoluţie pozitivă, atingând anul trecut o valoare de 370 milioane de euro şi urmează ca în acest an să ajungă la 420 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO