Companii

În cursa către sustenabilitate. Producătorii de materiale de construcţii investesc în betoane „verzi“, linii de producţie care reduc amprenta de carbon şi modalităţi de reciclare în procesul de fabricare

ANALIZÄ‚

În cursa către sustenabilitate. Producătorii de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.04.2021, 08:50 921

♦  Dorel Goia, acÅ£ionar al TeraPlast: Statul poate încuraja prin diverse programe de sprijin companiile care folosesc mai mult material reciclat.

Tranziţia către o economie verde se face simţită în planurilor producătorilor de materiale de construcţii, care investesc în materiale sustenabile, cu impact minim asupra mediului, dar şi în facilităţi de reciclare. Aşa au apărut betoane „verzi“, linii de producţie care urmăresc scăderea amprentei de carbon sau materiale reciclate.

„Am introdus Eticheta verde, un sistem de evaluare a performanţei cli­matice a produselor, ce indică procentul cu care sunt reduse emisiile de CO2 faţă de media europeană şi procentul de materiale reciclate (apă reciclată şi agregate recuperate). Elaborarea de produse şi soluţii cu emisii reduse de CO2 reprezintă una dintre principalele noastre priorităţi, motiv pentru care am alocat şi vom aloca în continuare o mare parte a bugetului de cercetare şi dezvoltare în această direcţie“, spune Bogdan Dobre, CEO al Holcim România şi market head Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO