Companii

Curse aeriene de nisa catre Salzburg, o destinatie de 50 mil. euro

03.11.2009, 23:11 33

Compania aeriana de stat Tarom si operatorul low-cost Blue Airmizeaza iarna aceasta pe destinatia de schi Salzburg din Austria,care va atrage peste 40.000 de turisti romani, nivel similar cu celde anul trecut.
Anul trecut numarul romanilor care s-au cazat in landul Salzburg afost in crestere cu 42,5%, pana la peste 40.000 de turisti, duratamedie de sedere fiind de 4,2 nopti, potrivit lui Gerhard Leskovar,marketing manager al oficiului de promovare al Salzburg, careestimeaza ca iarna aceasta numarul turistilor romani se va mentinela nivelul de anul trecut.
Landul Salzburg are 22 de regiuni de schi cu 1.700 kilometri departii. Romanii care au mers la schi in Salzburg au cheltuit inmedie 1.200 de euro, intr-un sejur de cinci zile, potrivit luiLeskovar. Altfel spus, turisti romani au lasat in aceastadestinatie de schi aproape 50 de milioane de euro.
Cu aeronave ce zboara o data pe saptamana si au o capacitate de 124de locuri si respectiv 150 de locuri, companiile aeriene Tarom siBlue Air estimeaza un grad de ocupare de peste 80%, ce le-ar puteaasigura cateva mii de pasageri pe aceasta ruta.
"Aproape 95% din locurile din avion au fost rezervate in perioadade Revelion. Aceasta este o cursa de nisa pe care o operam anulacesta pentru prima oara. Estimam ca vom avea un grad de ocupare depeste 80% pe ruta Bucuresti-Salzburg", a declarat Dragos Dura, sefserviciu vanzari in cadrul departamentului marketing si vanzari laTarom.
Tarom ar putea transporta aproape 2.000 de pasageri pe aceastaruta, potrivit calculelor ZF, care iau in considerare capacitateaaeronavei, gradul de ocupare estimat si numarul de zboruridus-intors pe saptamana. Pe aceasta ruta operatorul de statconcureaza cu compania low-cost Blue Air, cu afaceri de 115 mil.euro anul trecut. Daca la Tarom pretul unui bilet dus-intors peBucuresti-Salzburg, pentru perioada 12-19 decembrie, este de 241 deeuro, la Blue Air este de145 de euro.
"Incercam sa stimulam segmentul de romani care merg la schi instrainatate. Este cerere pentru destinatia Salzburg, pentru careestimam un grad de incarcare de 80%", a declarat Adrian Ionascu,directorul general al companiei aeriene low-cost Blue Air.
In total, anul trecut au fost in Austria 316.000 de romani, dincare 35% au ales Viena si 415 au ales destinatiile de schi Tirol siSalzburg, potrivit lui Rudolf Lukavski, consilierul comercial alAmbasadei Austriei la Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO