Companii

Curse aeriene noi, mai mulţi turişti români şi străini şi mai multe locuri de cazare

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Cristina Roşca

04.01.2016, 00:05 428

Cotidianul britanic Financial Times scrie că între Munţii Bucegi şi masivul Piatra Craiului stă risipit pe dealuri, rupt de timp şi de lume, satul Măgura, unde oamenii împletesc „darurile“ civilizaţiei cu un stil de viaţă arhaic, pastoral. Ghidul Lonely Planet, „biblia de căpătâi“ a călătorilor, a poziţionat Transilvania pe primul loc în clasamentul celor mai atractive regiuni din lume în 2016. Anul acesta ar putea marca astfel un nou început pentru turismul românesc. 

 

♦ România începe să devină vizibilă pe harta mondială a turismului

Piaţa locală a fost timp de mulţi ani o destinaţie pentru două tipuri de călători, turiştii „curajoşi“ care doreau să exploreze o destinaţie despre care nu se ştiau prea multe şi străinii care voiau să viziteze Bucureştiul în căutare de băutură ieftină şi voie bună. În ultimii ani însă, România a devenit „diamantul neşlefuit“ al Europei Centrale şi de Est, zone precum Bucovina, Transilvania şi Delta Dunării ţinând capul de afiş al publicaţiilor de specialitate. Ghidul Lonely Planet a poziţionat Transilvania pe primul loc în clasamentul celor mai atractive regiuni din lume în 2016.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO